Επίθεση κατά της Ελλάδας από τον ΟΑΣΕ για την αναστολή απόδοσης ασύλου!

Τη διαχείριση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα με ανθρώπινο τρόπο ζήτησε η υπεύθυνη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ινγκιμπόργκ Σολρούμ. «Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε., οι οποίοι υποφέρουν κάθε μέρα από την αποτυχία των πολιτικών ηγετών να βρουν μία ανθρώπινη λύση» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Είναι μία δύσκολη κατάσταση, αλλά υπάρχουν πολυάριθμες πιθανές λύσεις στο τραπέζι, οι οποίες θα πρέπει να εξεταστούν. Ήρθε η ώρα οι αληθινοί ηγέτες να συμβιβαστούν. Καλώ όλες τις χώρες – μέλη της Ε.Ε. και του ΟΑΣΕ να δείξουν την ικανότητά τους» συνέχισε η Σολρούμ. Δεν παρέλειψε δε, να ασκήσει κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, για την απόφαση αναστολής της δυνατότητας υποβολής αιτήσεων ασύλου, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο δημιουργίας ενός «επικίνδυνου προηγούμενου».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι μια σειρά ηγετών της Ε.Ε. έχει σπεύσει να εκφράσει την αλληλεγγύη προς τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα σύνορα του Έβρου. Η ελληνοτουρκική μεθόριος βρίσκεται στα «κόκκινα» από τις 28 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται μετανάστες και πρόσφυγες, με στόχο να διέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έκλεισε τα σύνορα, μην επιτρέποντας τη διέλευση των μεταναστευτικών ροών. Μάλιστα, κατά περιόδους, δεν λείπουν και οι στιγμές έντασης, με δακρυγόνα, πετροπόλεμο, χημικά, φωτιές, ακόμη και απόπειρες καταστροφής του φράκτη.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK