Επίσημη τοποθέτηση V-Ships του νέου γεωτρύπανου SERTAO της Τουρκίας

Σε επίσημη τοποθέτηση προχώρησε η V-Ships, σχετικά με πληροφορίες στο διαδίκτυο που παρουσίαζαν την εταιρεία ως διαχειρίστρια του νέου γεωτρύπανου Sertao που αγόρασε η Τουρκία. Συγκεκριμένα σε δήλωσή της προς το SigmaLive, αναφέρει τα εξής : «Η εταιρεία V.Ships Ltd επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία και οι θυγατρικές της δεν συνδέονται ή εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο με την πώληση του γεωτρύπανου πλοίου Sertao σε τουρκικά συμφέροντα.

Η μόνη εμπλοκή της εταιρείας ήταν η επίβλεψη του γεωτρύπανου, το οποίο βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο για πέντε χρόνια. Αυτή η σύμβαση τερματίστηκε στις 31 Ιανουαρίου, όταν έλαβε χώρα μια δικαστική πράξη από την τράπεζα ενυπόθηκων δανείων, Deutschland Bank Trust Company, εναντίον του Αμερικανού ιδιοκτήτη, που οδήγησε το γεωτρύπανο να δημοπρατηθεί στην εταιρεία, Turkish Petroleum AO. H V.Ships και οι θυγατρικές της δεν έχουν καμία σχέση με το πλοίο μετά την πώληση του από την τράπεζα».

Σημειώνεται πως, απαντήσεις στα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν έδωσε και νωρίτερα στο SigmaLive η εταιρεία, ξεκαθαρίζοντας πως όντως είχε την ευθύνη διαχείρισης στο γεωτρύπανο (πριν ακόμη αυτό πωληθεί), την οποία πριν από αρκετό διάστημα μεταβίβασε στην V-Ships με έδρα το Αberdeen της Σκωτίας.