Επικεφαλής των Τούρκων στην Αθήνα γνωστός και μη εξαιρετέος υποπτέραρχος…

ΜΟΕ: Επικεφαλής πάλι ο Τούρκος υποπτέραρχος που έδρασε στην Λιβύη οργανώνοντας στρατιωτικά τις δυνάμεις των ισλαμιστών. Επέστρεψε στην Αθήνα και πάλι ως επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ο Τούρκος υποπτέραρχος Goksel Kahya ο οποίος σύμφωνα με τις αποκαλύψεις τουρκικής ιστοσελίδας από το εξωτερικό της χώρας, ήταν ένας από τους ανώτατους που αναπτύχθηκαν το καλοκαίρι του 2019 στην Λιβύη για να οργανώσουν στρατιωτικά την ισλαμική κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας που μάχεται τον Χάφταρ.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Ηλιάδη

Η επιχείρηση στην Λιβύη έγινε αφού προηγουμένως ο Τούρκος υποπτέραρχος είχε διαπραγματευτεί τα ΜΟΕ με την Ελλάδα τον Μάιο του 2019. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι στις σημερινές διαπραγματεύσεις ήταν πιο «διαβασμένος» από την προηγούμενη φορά και είχε αρκετά τεκμηριωμένες απόψεις.

Να θυμίσουμε ότι λίγο πριν τις διαπραγματεύσεις που έγιναν τον περασμένο Μάιο, υποβλήθηκε η παραίτηση του αντιστράτηγου Νίκου Ζαχαριάδη, ο οποίος διαφώνησε με το πλαίσιο της συζήτησης, δηλώνοντας ότι δεν υπήρχε έγκριση της Βουλής και ζητούσε να καθυστερήσουν οι επαφές για να ενημερωθεί η νέα κυβέρνηση. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η λιβυκή ιστοσελίδα Αlmarsad… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ