Επιχείρηση αποκατάστασης του αεροσκάφους Boeing 737 ΜΑΧ από εταιρείες

Τρεις αεροπορικές εταιρείες στην Αμερική (American Airlines, United Airlines και Southwest Airlines) επιχειρούν να επανοικοδομήσουν την εμπιστοσύνη τους με το κοινό με καμπάνιες που τις παρουσιάζουν ως εταιρείες που έχουν ως μέγιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των Boeing 737 ΜΑΧ, πριν ξεκινήσουν τις πτήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα προχωρήσουν πάλι σε αναλύσεις και δοκιμαστικές πτήσεις όπως είχαν κάνει στο πρόσφατο παρελθόν για πολλούς μήνες αλλά θα κάνουν δοκιμαστικές πτήσεις από πρόσφατα εκπαιδευμένους πιλότους.

Η Southwest Airlines ανέφερε ότι έχει στόχο να κάνει σειρά δοκιμαστικών πτήσεων πριν την πλήρη επιστροφή των 737 ΜΑΧ, η οποία αναμένεται να γίνει τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς, εφόσον πρώτα οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές είναι ικανοποιημένες με τις αλλαγές και τις ενημερώσεις από τους κατασκευαστές των αεροπλάνων.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες είχαν δηλώσει απροθυμία να εργάζεται το προσωπικό τους σε αυτά τα αεροπλάνα, μετά τις δύο πτώσεις που είχαν σημειωθεί σε Ινδονησία και Αιθιποία και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 346 ατόμων. Τα Boeing 737 είχαν «καθηλωθεί» και είχαν ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις, με αποτέλεσμα των επαναπρογρομματισμό πτήσεων ή την αποζημίωση των επιβατών.