Επανακάμπτουν δυναμικά οι ΗΠΑ στον Ειρηνικό στέλνουν… αεροπλανοφόρα

Επανακάμπτουν οι ΗΠΑ στον Ειρηνικό ωκεανό, έπειτα από τους περιορισμούς που είχε επιφέρει τους προηγούμενους μήνες η πανδημία του κορονοϊού, με την αποστολή τριών αεροπλανοφόρων στην περιοχή. Τη Δευτέρα ξεκίνησε η διαδικασία της επαναφοράς ναυτικών δυνάμεων στον Ειρηνικό, με δύο ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων, του USS Nimitz, το οποίο αναχώρησε από το Σαν Ντιέγκο και του USS Ronald Reagan το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας.

Το αεροπλανοφόρο Reagan βρισκόταν για μήνες δεμένο στο λιμάνι, ώστε να γίνουν επισκευές, αλλά το Nimitz μόλις ολοκλήρωσε τις ασκήσεις του, μετά το τέλος των επισκευών του στα τέλη Απριλίου. Οι ναυτικοί και στις δύο ομάδες κρούσης, παρέμειναν σε 14ήμερη καραντίνα, προκειμένου να αποφευχθεί έξαρση της COVID-19. Σύμφωνα με ανακοίνωση του έβδομου στόλου των ΗΠΑ, το αεροπλανοφόρο Reagan εξοπλίστηκε με μεγάλο όγκο πυρομαχικών πριν ξεκινήσει.

«Έπειτα από δοκιμές στη θάλασσα, το USS Reagan ξεκίνησε, φορτώνοντας περισσότερους από 1.000 τόνους εξοπλισμού – αρκετή δύναμη μάχης για να κάνει το πλοίο να καθίσει πέντε ίντσες χαμηλότερα στην πλωτή γραμμή – εκτός από προσωπικό και αεροσκάφη από μοίρες αεροπορίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK