Εν αναμονή exit polls… Τέσσερις πλατφόρμες δοκιμών για το JAS-39E/F Gripen!

Το 2019 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το τέταρτο πρωτότυπο του σουηδικό μαχητικό JAS-39E Gripen. Αυτή την περίοδο η Saab κατασκευάζει τέσσερα πρωτότυπα της έκδοσης αυτής τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση δοκιμών, ώστε να ξεκινήσει αργότερα η μαζική παραγωγή των 36 μαχητικών JAS-39 E/F Gripen για την Βραζιλία.

Τα τέσσερα πρωτότυπα Gripen 39-7, Gripen 39-8, Gripen 39-9 και Gripen 39-10 θα αποτελέσουν τις πλατφόρμες δοκιμής του ραντάρ AESA, του ηλεκτρο-οπτικού συστήματος, του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου, του cockpit και των ελέγχου των πτητικών επιδόσεων του μαχητικού.

Αυτή την περίοδο 350 τεχνικοί από την Βραζιλία εκπαιδεύονται στην Σουηδία, ενώ όσον αφορά την σειριακή παραγωγή του JAS-39 E/F Gripen από τα 36 μαχητικά που θα κατασκευαστούν τα 13 θα παραχθούν στην Σουηδία, τα επόμενα οκτώ επίσης στις εγκαταστάσεις της Saab με τη συμμετοχή των Βραζιλιάνων τεχνικών και τα τελευταία 15 θα κατασκευαστούν στην Βραζιλία.

Τέλος σε όλα τα αεροσκάφη θα εγκατασταθούν υποσυστήματα που θα κατασκευαστούν στην Βραζιλία. Θα επανέλθουμε αναλυτικότερα!