Εν αναμονή μπας και τα λόγια της ΕΕ για την Τουρκία γίνουν επιτέλους έργα

Η επίσκεψη του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, στην Ελλάδα και την Κύπρο ήταν χωρίς αμφιβολία μία καλή εξέλιξη, υπό την έννοια ότι επισκέφθηκε τα σύνορα της Ευρώπης και το αναγνώρισε με επίσημες δηλώσεις του.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Ο Έβρος και η Κύπρος δέχονται επίθεση, και σύμφωνα με την ανάλυση των λεγομένων του Υπάτου Εκπροσώπου, η επίθεση αυτή στρέφεται και εναντίον της Ευρώπης. Μακάρι να το εννοεί και να μην είναι μία ακόμα ευρωπαϊκή ανακοίνωση από εκείνες που γίνονται για να …γίνονται! Δικαιολογημένα, οι πολίτες στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν πείθονται εύκολα πια.

Οι δηλώσεις του κ. Μπορέλ χαρακτηρίστηκαν καλές, γι’ αυτό και τις κρατάμε, διότι ο στόχος πρέπει να είναι -και πρέπει να απαιτούμε -να ακολουθήσουν τα έργα. Όχι μόνο λόγια. Βεβαίως, η Άγκυρα έσπευσε να τον προσγειώσει στην …τουρκική πραγματικότητα.

Απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι έχει γραμμένη την ενωμένη Ευρώπη στα παλιά της τρυπημένα παπούτσια. Για να δείξει σεβασμό η κατοχική δύναμη πρέπει να σεβαστεί πρώτη απ’ όλα η Ε.Ε. τις αρχές της. Και να αμυνθεί για τα κράτη-μέλη της που απειλούνται… Μέχρι της στιγμής ακούμε μόνο κουβέντες, που τις παίρνει ο αέρας! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ