ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Επενδυτικό πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ…

Σε επενδυτικό πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ προχωράει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, με σκοπό τα επόμενα δύο χρόνια να υλοποιήσει υποδομές έρευνας και ανάπτυξης καθώς και παραγωγικό εξοπλισμό, επιτρέποντας στην εταιρεία να αξιοποιήσει έως 150 χιλιάδες τόνους επιπρόσθετης δυναμικότητας της θερμής έλασης στις εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα, η οποία θα υπερδιπλασιαστεί, μετά την εγκατάσταση του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου τον Απρίλιο του 2020.

Επιπροσθέτως, ενισχύεται η δέσμευση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. στην παροχή περισσότερο βιώσιμων παγκοσμίου κλάσης προϊόντων και λύσεων αλουμινίου, συνεισφέροντας περαιτέρω προς την κατεύθυνση για μια κυκλική οικονομία. Η χρηματοδότηση της επένδυσης θα γίνει με συνδυασμό ταμειακών ροών, τραπεζικής χρηματοδότησης και χρηματοδότησης εμπορικών πιστώσεων.

Η επένδυση έρχεται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ξεκινάει τη δεύτερη φάση του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου στον Τομέα έλασης αλουμινίου, όπου ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου από τους πελάτες της, προχώρησε στην παραγγελία ψυχρού έλαστρου έξι ραούλων (6-high cold rolling mill) έλασης αλουμινίου.

ΠΗΓΗ: NEW MONEY