Ελπίζει η Μόσχα η Τουρκία να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών

Το Κρεμλίνο εκτιμά ότι η Τουρκία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών και όλων των Ρώσων που διαμένουν στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις απειλές κατά του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η τουρκική πλευρά θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Ρώσου πρέσβη και όλων του προσωπικού, όλου του προσωπικού των ρωσικών εταιρειών και των ρωσικών διπλωματικών ιδρυμάτων που βρίσκονται στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης και πνεύμα των διμερών μας σχέσεων», δήλωσε ο Πέσκοφ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία διατηρούν στενή επαφή σχετικά με την κατάσταση στην Ιντλίμπ σε επίπεδο προέδρων, υπουργείων άμυνας και εμπειρογνωμόνων. Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αλεξέι Γερκόφ, δήλωσε ότι παρατήρησε αύξηση του αντιρωσικού αισθήματος στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι δέχτηκε άμεσες απειλές, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην Ιντλίμπ της Συρίας.