Ελπίδες: Μια παλιά μέθοδος δείχνει να καταπολεμά τον κορονοϊό…

Ένας αναπάντεχος σύμμαχος στην πρόληψη της ασθένειας από κορονοϊό ενδέχεται να κρύβεται στις φλέβες εκείνων που προσβλήθηκαν και ανάρρωσαν. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μία ομάδα ερευνητών ιατρών από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, τη διάσημη κλινική Mayo και άλλα ερευνητικά ιδρύματα με επικεφαλής τον δρα. Αρτούρο Κασαντεβάλ.

Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΛΥΓΕΡΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Αυτός ηγείται της έρευνας που επιχειρεί να αποδείξει ότι το πλάσμα του αίματος όσων ιάθηκαν μπορεί να συμβάλει στη θεραπευτική αγωγή των ασθενών, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται ακόμη σε σοβαρή κατάσταση.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Κασαντεβάλ υποστήριξε ότι το πλάσμα διαθέτει τα αντισώματα, εξηγώντας πως τα αντισώματα αδρανοποιούν τα σωματίδια του ιού, καθώς η πρόσδεση του αντισώματος στον ιό, τον καταστρέφει.

Δεν πρόκειται για μία επαναστατική προσέγγιση, καθώς η ιατρική αυτή τεχνική ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1930, ενώ έχει εφαρμοστεί επιτυχώς σε αρκετές περιπτώσεις. Οι επιστήμονες παίρνουν αρχικά αίμα από ένα ασθενή που έχει αναρρώσει από μία λοίμωξη. Στη συνέχεια… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ