ΕΛΠΕ, TOTAL, ExxonMobil στην Κρήτη… Χαιρετίζουν Αθήνα και Ουάσινγκτον

Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τη συνεχή ισχυρή υποστήριξή τους για τον μηχανισμό 3 + 1, στον οποίο συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο μεταβαίνοντας για τον σκοπό αυτό στο Ισραήλ, και το Φόρουμ για το Φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον ενεργειακό διάλογο μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσιγκτον. Ως γνωστό, οι κυβερνήσεις της Αμερικής και της Ελλάδας πραγματοποίησαν διαδικτυακά την δεύτερη συνάντηση υψηλού επιπέδου της ομάδας εργασίας για ενεργειακά θέματα στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Φράνσις Φάνον, και ο υφυπουργός Ενέργειας, Μαρκ Μενέζες, ενώ από την ελληνική πλευρά ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς. Είναι σημαντικό ότι και οι δύο πλευρές χαιρέτισαν τη συμμετοχή της ExxonMobil σε συνεργασία με την Total και την Hellenic Petroleum σε δύο αδειοδοτημένες περιοχές για έρευνα στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης και προσβλέπουν στη δημιουργία νέων συνεργασιών σε αυτόν τον τομέα.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει: “Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη δέσμευση της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεργαστούν για τη ενίσχυση της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της εργασίας με περιφερειακούς εταίρους στην Ανατολική Μεσόγειο για την ανάπτυξη ενεργειακών πόρων και την προώθηση της περιφερειακής ενεργειακής ασφάλειας…”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ