Ελλάδα: Κόκκινο γαρύφαλλο στους ήρωες στη Μόσχα… από “ρώσικο” όνομα!

Στο μνημείο των πεσόντων στον “μεγάλο πατριωτικό αγώνα”, όπως αποκαλούν στη Ρωσία τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, που βρίσκεται στο “Μουσείο της Νίκης” στη Μόσχα κατέθεσε ένα κόκκινο γαρύφαλλο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Λαρισαίος βουλευτής βρίσκεται στη Ρωσική πρωτεύουσα, όπου συμμετέχει ως ομιλητής σε δυο διεθνή συνέδρια. Το πρώτο για τις διώξεις των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και το δεύτερο για τη Θρησκεία και την Οικολογία.

Οι συμμετέχοντες, στο πλαίσιο της παραμονής τους στη Μόσχα, ξεναγήθηκαν στο εντυπωσιακό Μουσείο της Νίκης που ιστορεί τον αγώνα των Ρώσων να αντικρούσουν τη γερμανική εισβολή. Στο χώρο του Μουσείου βρίσκεται και το επιβλητικό μνημείο για τα εκατομμύρια των πεσόντων στον «μεγάλο πατριωτικό αγώνα».

Όπως εξηγούσε σε Ρώσους συνέδρους ο Μάξιμος «η αντιστασιακή δράση στην Ελλάδα κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής ανάγκαζε τους Γερμανούς να κρατούν σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις στα Βαλκάνια, στερώντας τες από το ανατολικό μέτωπο. Έτσι, συνέβαλε και η Ελλάδα στη μεγάλη νίκη της Ρωσίας έναντι της Γερμανίας του Χίτλερ».

ΠΗΓΗ: LARISSANET (Τ.Κ.)