Ελληνική Δικαιοσύνη: Όποιος βρίσκει άκρη με τη λογική της, ας μας το πει

Εμείς έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Τόσο πολύ μάλιστα που αδυνατούμε πλέον να αντιληφθούμε ποια λογική ακριβώς συνδέει όλες τις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα και έχει εκδοθεί απόφαση. Τις δυο τελευταίες μέρες όμως, το ποτήρι ξεχείλισε.

Χθες μαθαίνουμε ότι 82χρονος εκδότης που κάποτε μεσουρανούσε, ο Δημήτρης Ρίζος, άνθρωπος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ταξίδεψε μεσάνυχτα πάνω από δέκα ώρες για να μεταβεί στην Κω. Όχι για διακοπές, αλλά φρουρούμενος από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στις φυλακές της νήσου για ένα χρέος 20.000 ευρώ στην εφορία.

Σήμερα το πρωί, ένας ανεκδιήγητος τύπος με τον οποίον είχαμε σταματήσει να ασχολούμαστε λόγω βάναυσης προσβολής της αισθητικής κάθε νορμάλ πολίτη ξαναχτύπησε. Ο πολύς Παύλος Πολάκης, ο άντρας ο πολλά βαρύς που θα έθαβε τρία μέτρα κάτω από τη γη κάποιους που διαφωνούσαν μαζί του, αυτός που δεν διώχθηκε ποτέ για την παραδοχή ότι ως άρχων στον δήμο στα Σφακιά τηρούσε διπλά βιβλία, την έπεσε πάλι στη Δικαιοσύνη.

Αφορμή, η υπόθεση Μπαρμπαρούση, για τον οποίο δεν έχουμε κρύψει τη… συμπάθειά μας χαρακτηρίζοντάς τον «βλάκα», ένας τσέλιγκα που… έχασε τον δρόμο και έσκασε μύτη στο Κοινοβούλιο. Μακάρι να ήταν έτσι. Κάποιοι και μάλιστα πολλοί τον ψήφισαν δημοκρατικότατα και τον έστειλαν.

Ο φρενοβλαβής κατά τα φαινόμενα (διότι οι ιατρικές μας γνώσεις είναι από περιορισμένες ως ανύπαρκτες) έγραψε στο «φατσοβιβλίο» (δεν μπορεί, κάποια συνήθης υπουργική δραστηριότητα θα είναι) όπου εκπαιδεύεται να γράφει ελληνικά χωρίς μεγάλη επιτυχία αν κρίνουμε από το κείμενό του που θα παραθέσουμε αμέσως, διαμαρτυρήθηκε για τη μη προφυλάκισή του, με το απίθανο επιχείρημα… της Ριάννας! Δείτε το λογοτεχνικό κείμενο απείραχτο και επανερχόμαστε:

“Νοητή”Δικαιοσύνη …..
Το χρυσαυγουλο κοτοπουλοειδες ναζιστοσταγονιδιο Μπαρμπαρουσης που κάλεσε σε κατάλυση του πολιτεύματος ΕΞΩ
και η Ηριαννα που είχε φίλο που ήξερε αναρχικούς ΜΕΣΑ !!!!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ !!!
Δεν θα σας περάσει !!!
Η χώρα κλείνει μέτωπα στα Βορεια σύνορα για να ασχοληθεί μόνο με τα Ανατολικά ,Βγαίνει απο τα μνημόνια με ρύθμιση του χρέους και Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ …..
Γι αυτο ΤΡΕΜΕΙΣ Κυριακο και έχεις βγάλει όλο τον εσμό του παρακράτους στην πιάτσα !!!! Δεν σε νοιάζει η Μακεδονία ,σε νοιάζει μην βρεθούν με χειροπέδες αυτοί που σε έβαλαν εκεί που είσαι σήμερα!!!!!ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ……
ΚΑΙ ΑΝΤΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Το ακούς εκπρόσωπε της σαπίλας;;;;;;

Αυτά ήταν. Κι εμείς αναρωτηθήκαμε. Αφού έχουν τόσο μεγάλη ευαισθησία με τη Ριάννα, μήπως θυμάται πολύ πρόσφατες αποφάσεις της Δικαιοσύνης με πολυετείς καθείρξεις, άνω της δεκαετίας, σε επιχειρηματίες, σε οπλεμπόρους, σε τύπους με… θεάρεστο έργο με ξένο χρήμα που μάζευαν από εδώ κι από εκεί, οι οποίοι έλαβαν τις βαρύτατες ποινές… με ΑΝΑΣΤΟΛΗ!!!

Πρόσφατα λέγαμε ότι στην Ελλάδα δεν μπαίνει κανείς στη φυλακή. Εκτός κι αν… Φυσικά τα περί «παραδικαστικού» που όλα τα ρυθμίζει και όλα τα κανονίζει, με άκρες σε βαρβάτα ονόματα της πολιτικής εξουσίας και ενίοτε σε μέλη των οικογενειών τους, ΔΕΝ μπορούμε να τα υιοθετήσουμε. Εμείς έκπληξη εκφράζουμε για όσα μας μοιάζουν παράλογα.

Η συζήτηση μάλλον στερείται νοήματος. Όμως θα επιμείνουμε να ζητήσουμε από όποιον φίλο ή φίλη μπορεί να μας εξηγήσει την ενιαία λογική πίσω από όλες, χωρίς εξαιρέσεις, τις δικαστικές αποφάσεις που αναφέρονται στο παρόν κείμενο, θα μας ενδιέφερε πολύ. Διότι είναι καταφανές ότι κάτι μας διαφεύγει.