Ελλάδα-Κύπρος επιλογές έχουν… θα δώσουν και θα πάρουν, όχι με την Τουρκία

Εν μέσω της λαίλαπας του κορωναϊού, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας συντελείται μία κανονική εισβολή, αλλά ουδείς συγκινείται. Η Τουρκία, με απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν, όπως φρόντισε να κάνει γνωστό ο διεφθαρμένος γαμπρός του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, συνεχίζει τις παράνομες έρευνες στα οικόπεδα που ανήκουν στη γαλλική TOTAL και την ιταλική ENI.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Πέραν κάποιων αναιμικών διαμαρτυριών, δεν συνέβη τίποτα άλλο. Ούτε περιμέναμε να γίνει οτιδήποτε, για να είμαστε σοβαροί. Ποια χώρα, σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για τον πλανήτη, όταν τα κράτη προσπαθούν απεγνωσμένα να σταματήσουν τον «κινεζικό ιό», θα ασχοληθεί με την επιθετικότητα της Τουρκίας; Και ποια άλλη χώρα, εν μέσω της πανδημίας, θα επιχειρήσει να πράξει ό,τι και η κατοχική δύναμη; Καμία.

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Και η Ελλάδα, η οποία φυσιολογικά θα έσπευδε να βοηθήσει την Κύπρο, πρέπει να υπερασπιστεί τους πολίτες της από τον «αόρατο εχθρό». Την ίδια στιγμή δέχεται επίθεση στο Αιγαίο, όπου η Τουρκία διεξάγει ένα πόλεμο (με ή χωρίς εισαγωγικά η λέξη -λίγη σημασία έχει πια). Επιδιώκει «θερμό επεισόδιο», για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.

Να επιτεθεί στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο χωρίς …«πρόκληση». Συμφωνώ με όσους υποστηρίζουν ότι η σχέση με το ΝΑΤΟ ακόμα σταματά την Τουρκία. Αλλά, αν π.χ. καταρριφθεί ένα αεροπλάνο της στις αερομαχίες που η ίδια ξεκινά κάθε πρωί στο Αιγαίο, αυτό… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ