Ελλάδα – κορονοϊός: Τρίτη χειρότερη επίδοση στο 24ωρο… δεύτερο κύμα;

Η Ελλάδα το 24ωρο μεταξύ 4 και 5 Αυγούστου κατέγραψε την τρίτη χειρότερη επίδοση μέσα στην πανδημία COVID-19 με 124 κρούσματα. Η χειρότερη ήταν στις 21 Απριλίου που είχαμε 156 κρούσματα και δεύτερη χειρότερη στις 2 Απριλίου με 129 κρούσματα. Τα 124 κρούσματα φέρνουν και τυπικά την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που βρίσκεται άτυπα μέσα στα δεύτερο κύμα της πανδημίας και δικαιολογημένα έχει σημάνει συναγερμός στο επιτελείο της κυβέρνησης.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Εν μέσω της κουτσουρεμένης θερινής περιόδου και των μπάνιων του λαού οι επιλογές είναι περιορισμένες και άπαντες ρίχνουν το βάρος τους στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Χαλάρωση και άνοιγμα συνόρων

Το άνοιγμα των συνόρων, η μετακίνηση των πληθυσμών στην Ευρώπη λόγω των καλοκαιρινών διακοπών καθώς και η επιστροφή στις εστίες τους των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται και ζουν στις ΗΠΑ και αλλού καθώς και η χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας λόγω του θέρους και των υψηλών θερμοκρασιών είναι σύμφωνα με τους επιδημιολόγους οι βασικότερες αιτίες της έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη και στις βαλκανικές χώρες. Επίσης ενοχοποιούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις αντιλήψεις που μεταδίδονται κυρίως μέσω social media σχετικά με την αμφισβήτηση της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει η πανδημία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ