Ελλάδα – κορονοϊός: Τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία; Ανοίγουν; Και πως;

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου χωρίς προβλήματα, καθώς φέτος λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού θα είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά. Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι η ασφαλής επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και προς αυτό το σκοπό εξετάζονται δύο σενάρια.

ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΤΡΙΓΚΑ

Το πρώτο προβλέπει τη λειτουργία των σχολείων σε πλήρη σύνθεση αλλά πάντα με αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως μάσκες, χρήση αντισηπτικών κ.ά) και το δεύτερο μαθήματα εκ περιτροπής, όπως έγινε το διάστημα πριν κλείσουν οριστικά τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν τις οριστικές οδηγίες των ειδικών, κάτι που θα γίνει στο τέλος του Αυγούστου .

Οπως δήλωσε την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως «έχουμε ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, είμαστε σε συνεχή επαφή με την επιτροπή των ειδικών. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και σε πλήρη σύνθεση με τους μαθητές να επιστρέφουν κανονικά σε αυτά, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας» (μάσκες ή ό,τι άλλο κριθεί σκόπιμο), ενώ στο δεύτερο σενάριο οι μαθητές θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο – τα μισά παιδιά τις μισές ημέρες). ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ