Ελλάδα-κορονοϊός: Κρίσιμο το 10ημερο που ξεκινά αύριο… Προς lockdown;

Ένα από τα κρισιμότερα 10ήμερα της πανδημίας του κορονοϊού ξεκινάει από αύριο, Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας. Η έξαρση του ιού και ειδικότερα στις περιοχές της Αττικής είναι μεγάλη για αυτό το λόγο άλλωστε νέα μέτρα μπαίνουν σε εφαρμογή από αύριο μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο που εδώ και εβδομάδες παραμένει στο «κόκκινο».

Όπως είπε και ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σχεδόν διπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα στην Αττική τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το κέντρο της Αθήνας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, ενώ ισχυρή είναι και η διασπορά στους υπόλοιπους δήμους της Αττικής. Επισήμανε επίσης ότι αυξητική είναι η τάση και των διασωληνωμένων ασθενών καθώς διπλασιάστηκαν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου

Τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσουν έως τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική, είναι τα εξής:

-Ανώτατο όριο ως 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους

-Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

-Αναστέλλονται οι προβολές ταινιών σε σινεμά

-20 άτομα σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες

-Αποφασίζεται η διανομή θετικών κρουσμάτων (π.χ. μετανάστες) η διαμονή σε ξενοδοχεία

-Τηλεργασία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στο 40% σε χώρους γραφείου

-Μετακινήσεις για το δημόσιο τομέα σε τρεις βάρδιες (07:00, 08:00, 09:00)

-Εκτεταμένοι έλεγχοι σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων (π.χ, σχολεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νοσοκομεία).Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή