Ελλάδα – κορονοϊός: Άλλοι δύο νεκροί στη χώρα, 123 συνολικά (upd.)

Σε 122 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέληξε ακόμη ένας ασθενής. Πρόκειται για έναν 88χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ένας 76χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα, καθώς και για έναν 88χρονο, ο οποίος βρισκόταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη δεν καταγράφηκε θάνατος ασθενούς, κάτι το οποίο χαροποίησε ιδιαίτερα τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Μάλιστα, καταγράφηκαν μόλις επτά νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.408.

Την ίδια ώρα, 55 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας. Η μέση ηλικία των ασθενών αυτών, κυμαίνεται στα 65 έτη. Όσον αφορά το προφίλ των κρουσμάτων, το 53% είναι άνδρες, ενώ 573 ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.124 με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK