Ελλάδα και Κύπρος χάνουν σιγά σιγά την υπομονή τους με τη στάση των ΗΠΑ…

Σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, συναντήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι (ώρα Ουάσιγκτον) -στη διάρκεια γεύματος- με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμενόταν να ενημερώσει τον Αμερικανό Πλανητάρχη για τα σοβαρά διεθνή θέματα, που απασχολούν την Αμερική. Και αυτά τα θέματα είναι πολλά το τελευταίο διάστημα. Όπου στραφεί το μάτι των διπλωματών, συναντά μόνο κρίσεις και εκρηκτικές καταστάσεις.

Τούτη τη φορά, το σκηνικό είναι πολεμικό σε μία περιοχή, που στο παρελθόν χαρακτηριζόταν από ηρεμία. Όχι πιά. Από το Ιράκ, τη Συρία, την Κύπρο μέχρι την Ελλάδα και τη Λιβύη, τα τύμπανα του πολέμου ηχούν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ο ισλαμιστής ταραξίας της γειτονιάς μας, απειλεί να βάλει φωτιά στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Και δεν τον ενοχλεί κανείς εκτός της Γαλλίας, η οποία δείχνει αποφασισμένη. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στην περίπτωση που τα πολεμικά της βρεθούν ξανά απέναντι στα τουρκικά και προκληθούν, η απάντηση θα είναι σκληρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ανάμεσα στα διεθνή ζητήματα, που επρόκειτο να συζητήσουν οι κ. Τραμπ και Πομπέο ήταν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, μετά τα νέα δεδομένα.

Και όταν λέμε νέα δεδομένα, αναφερόμαστε προφανώς στη συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις νέες συμμαχίες που κυοφορούνται στην ευρύτερη γειτονιά -και ειδικά στον Περσικό Κόλπο, και βεβαίως στην επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δυστυχώς, η Αμερική εξακολουθεί να παριστάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει… Πρόκειται για θλιβερή διαπίστωση πολλών σημαντικών ανθρώπων. Ας ελπίσουμε, ότι «το παιγνίδι θα αλλάξει» τις επόμενες ημέρες. Αλλά για να συμβεί αυτό, η Αμερική έχει υποχρεώσεις, που πρέπει να υλοποιήσει. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα και την Κύπρο, δικαιολογημένα, έχουν χάσει την υπομονή τους και την εμπιστοσύνη τους προς τη Δύση.

Η Αμερική, αλλά και η Γερμανία της Καγκελαρίου Μέρκελ παίζουν τον ρόλο του “Ποντίου Πιλάτου” ξεπερνώντας κάθε όριο ντροπής. Καλύπτουν ένα σχιζοφρενή ηγέτη, που στην πραγματικότητα στοχεύει στις αξίες της Δύσης. Διότι είναι ένας κλασικός εθνικο-ισλαμιστής με γραβάτα… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ