Εισήλθε στην ΑΟΖ της Βενεζουέλας και το δεύτερο ιρανικό τάνκερ

Χωρίς απρόοπτα έφτασε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Βενεζουέλας το δεύτερο ιρανικό πετρελαιοφόρο πλοίο «Forest», ύστερα από την ολοκλήρωση του ταξιδιού του πρώτου τάνκερ «Fortune» που έφτασε στη χώρα την προηγούμενη ημέρα. Το πρώτο ιρανικό τάνκερ που μεταφέρει καύσιμα στη Βενεζουέλα, μπήκε στην ΑΟΖ της χώρας

Στη Βενεζουέλα αναμένονται τρία ακόμα τάνκερ από το Ιράν, με τα πέντε πλοία να μεταφέρουν περίπου 1,53 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης. Σύμφωνα με αναφορές, το σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Βενεζουέλας «PO-13 Yekuana», συνόδευσε το «Forest» ύστερα από την είσοδό του στην ΑΟΖ της χώρας. ​Καθώς το «Forest» πλησίαζε τη Βενεζουέλα, υπήρξαν αναφορές πως βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το αμερικανικό πλοίο «Adam Joseph».

​Οι συγκεκριμένες αποστολές των πλοίων, γίνονται υπό τον φόβο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης, με την Τεχεράνη να προειδοποιεί την Ουάσινγκτον πως θα «αντιμετωπίσει αντίποινα» αν προσπαθήσει να εμποδίσει τον ιρανικό στόλο από το να φτάσει στη Βενεζουέλα. Τόσο ο ιρανικός όσο και ο πετρελαϊκός τομέας της Βενεζουέλας έχουν υποστεί πλήγμα από τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, με τις συγκεκριμένες κυρώσεις να έχουν δημιουργήσει στη Βενεζουέλα έλλειψη στα αποθέματα βενζίνης.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK