Είναι η “κουερσετίνη” του Καναδού δόκτορα, λύση θαυματουργή στον κορονοϊό;

Αν και στην Κίνα οι επιστήμονες δοκιμάζουν 80 τρόπους για να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό, φαίνεται πως πιο κοντά στη λυτρωτική λύση ενδεχομένως να βρίσκονται Καναδοί συνάδελφοί τους. Στο Ινστιτούτο Κλινικών Ερευνών του Μόντρεάλ, ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες παγκοσμίως, ο έμπειρος ερευνητής βιοϊατρικής Μισέλ Κρετιέν (Michel Chrétien) –και η ομάδα του– έρχονται να προτείνουν μια συνταγή την οποία δοκιμάζουν ερευνητικά εδώ και 13 χρόνια και λέγεται… κουερσετίνη.

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Τον περασμένο Ιανουάριο λοιπόν, χτύπησε το τηλέφωνο του μοριακού βιολόγου και υπουργού Υγείας της Κίνας Chen Zhu. Στο ακουστικό ήταν ο δάσκαλός του από την εποχή που ήταν εκπαιδευόμενος στο Ινστιτούτο Κλινικών Ερευνών του Μόντρεαλ τη δεκαετία του 1980, ο Καναδός καθηγητής Michel Chrétien! «Μπορούμε να βοηθήσουμε;» του είπε ο καθηγητής. Έκτοτε, τα τηλέφωνα και οι εντολές στις κινεζικές υπηρεσίες πήραν φωτιά. Ήταν μια πολύ σημαντική πρόταση για τον Chen Zhu.

Ο Michel Chrétien, με πάνω από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις, υπήρξε καθηγητής στο Πεκίνο τη δεκαετία του 1980 ενώ αργότερα, όταν μετέβη στον Καναδά, ανάμεσα στους μαθητές του ήταν και ο σημερινός υπουργός Υγείας της Κίνας. Ο Chen Zhu είχε πραγματοποιήσει σπουδές και εκπαίδευση στο εξωτερικό, ενώ μετά το 2007 ασχολήθηκε με την πολιτική. Το 2014, όταν ξέσπασε ο ιός του έμπολα στη Δυτική Αφρική… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ