“ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η πρόσβαση του Ντόναλντ Τραμπ” στους “πυρηνικούς κωδικούς” – ΗΠΑ

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι μίλησε με τον ανώτατο στρατηγό του Πενταγώνου σχετικά με την «αποτροπή ενός ασταθούς» Ντόναλντ Τραμπ από το να ξεκινήσει μια στρατιωτική σύγκρουση ή τη χρήση των κωδικών που του έχουν ανατεθεί για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων που διαθέτει η Αμερική, αναφέρει το HELLAS JOURNAL.

Η τολμηρή αυτή κίνηση της κ. Πελόσι ανακοινώθηκε από το γραφείο της την Παρασκευή σε μια επιστολή προς τους Δημοκρατικούς νομοθέτες σε μια ενότητα με τίτλο: «Αποτροπή ενός ανυπόφορου προέδρου από τη χρήση των κωδικών για τα πυρηνικά όπλα».

«Σήμερα το πρωί, μίλησα με τον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων Mark Milley για να συζητήσω τις διαθέσιμες προφυλάξεις για την αποτροπή ενός ασταθούς προέδρου από την έναρξη στρατιωτικών εχθροπραξιών ή να έχει πρόσβαση στους κωδικούς εκτόξευσης και την παραγγελία πυρηνικού κτυπήματος», έγραψε η κ. Πελόσι.

«Η κατάσταση αυτού του απροσδόκητου Προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την ανισόρροπη επίθεση του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας», τονίζει.