Είναι αισχροί… Τύλιξαν με σελοφάν άνδρα ως αποσκευή οι Τούρκοι – ΒΙΝΤΕΟ

Οι Τούρκοι τύλιξαν 47 άνδρα από το Καμερούν με σελοφάν πριν τον στείλουν πίσω στη χώρα του. Σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν σε βίντεο ο Emmanuel Fosso Someon Chedjou χρησιμοποιήθηκε ως αποσκευή από τους Τούρκους πριν επιβιβαστεί στην πτήση ΤΚ667 της Turkish Airlines.

Οι Τούρκοι έδεσαν χειροπόδαρα τον Chedjou και κατόπιν τυλίχθηκε με σελοφάν. Ο Καμερουνέζος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι με προορισμό το Ντουμπάι και θέλησε να περιηγηθεί για λίγο πριν την αναχώρησή του που ήταν προγραμματισμένη για οκτώ ώρες μετά.

Ξαφνικά εμφανίστηκε το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου και έλεγξαν το διαβατήριό του. Τότε του είπαν ότι η βίζα στο διαβατήριο ήταν πλαστή και αμέσως τον συνέλαβαν.

Ο Chedjou δήλωσε πως είχε αναθέσει σε ταξιδιωτικό γραφείο τις διατυπώσεις και μόνο όταν συνελήφθη κατάλαβε ότι είχε εξαπατηθεί. “Οδηγήθηκα σε ένα χώρο κράτησης και βρήκα εκεί και τον συνεργάτη μου που επίσης είχε συλληφθεί”. Οι Τούρκοι του ζήτησαν να υπογράψει ένα έγγραφο γραμμένο στα τουρκικά το οποίο ο Καμερουνέζος δεν μπορούσε να διαβάσει. Ζήτησε δικηγόρο αλλά και πάλι οι Τούρκοι αρνήθηκαν.

Ο Καμερουνέζος καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του από τους Τούρκους που τυλιγμένο, ως αποσκευή, τον έβαλαν μέσα στο αεροπλάνο. Οι άλλοι επιβάτες άρχισαν να φωνάζουν στους αστυνομικούς και ο συνεργάτης του μαγνητοσκόπησε όλη την σκηνή. Οι Τούρκοι πάντως του άρπαξαν και 2.400 δολάρια που είχε επάνω του. Ο ίδιος θεωρεί πως ήταν πολύ τυχερός που επέζησε…