ΕΑΒ – LM: Άλλες δυο πτήσεις με το πρωτότυπο α/φ F-16V προκαλούν αισιοδοξία…

Απολύτως αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από το “μέτωπο” του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην κορυφαία διαμόρφωση “V”, καθώς χθες πραγματοποιήθηκαν άλλες δυο δοκιμαστικές πτήσεις; με απόλυτη επιτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πτήσεις που ενεπλάκησαν και οι δυο πιλότοι δοκιμών της αμερικανικής Lockheed Martin, οι δοκιμές που έγιναν στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Οι εμπλεκόμενοι αξιοποίησαν στο έπακρο τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών για να προχωρήσουν το πρόγραμμα με γρήγορα βήματα.

Στόχος είναι όλα να εξελιχθούν εντός χρονοδιαγράμματος, εν αναμονή των πιλότων της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) που θα αναλάβουν τη μετάβαση του αεροσκάφους, μέσω Βελγίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες (4-5 Φεβρουαρίου) για τις τελικές δοκιμές πιστοποίησης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο DP διευκρινιστικά, ότι οι πτητικές δοκιμές που πραγματοποιούνται αυτές οι μέρες, δεν εντάσσονται στο σύνολο των 10 ωρών πτήσης που θα πρέπει να συμπληρωθούν προ της αναχώρησης του αεροσκάφους.

Αυτές οι 10 ώρες, στόχο έχουν να πιστοποιήσουν ότι το αεροσκάφος λειτουργεί σωστά και σε μεγάλης διάρκειας πτήσεις, αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δοκιμές και οι έλεγχοι στις μικρής σχετικά διάρκειας πτήσεις σε κοντινές αποστάσεις γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα της Βοιωτίας, θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών.