Κάθετης αποπροσγείωσης επαναστατικό Eagle Ray… ένα UAV κρούσης

Ένα νέο επαναστατικό δικινητήριο UAV κρούσης με δυνατότητες κάθετης απογείωση/προσγείωσης αναπτύσσει αυτή την περίοδο η αμερικανική εταιρεία Challenger Airspace Group.

Το υπο ανάπτυξη UAV ονομάζεται Eagle Ray και διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα αλλαγής κλίσης των δύο κύριων στροφείων, τα οποία βρίσκονται στα άκρα της πτέρυγας του. Το σύστημα tiltrotor όπως ονομάζεται επιτρέπει στο UAV Eagle Ray να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα ενώ μετά την απογείωση του μπορεί να ίπταται με την ταχύτητα και την ευελιξία ενός ελικοφόρου αεροσκάφους.

Το UAV Eagle Ray έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 1,5 τόνους, η άτρακτος του έχει σχήμα δίσκου με συνολικό μήκος 9,3 μέτρα ενώ το άνοιγμα των πτερύγων είναι 9,2 μέτρα. Το UAV Eagle Ray θα μποπρεί να πραγματοποιεί αποστολές κρούσης, επιτήρησης, συλλογής πληροφοριών έρευνας και διάσωσης και μεταφοράς φορτίου.

Το UAV Eagle Ray θα είναι εξοπλισμένο με ένα κινητήρα diesel απόδοσης 207 kW και 5 ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι δίνουν κίνησε σε δύο προωθητικούς κινητήρες με αντιπεριστρεφόμενες έλικες και ένα ανεμιστήρα στην κύρια άτρακτο του αεροσκάφους για την υποβοήθηση της απογείωσης του.


Το UAV Eagle Ray θα μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 500 χλμ/ώρα και επιχειρησιακή οροφή 6.400 μέτρα. Όσον αφορά τον πολεμικό φορτίο που το UAV Eagle Ray θα μπορεί να μεταφέρει αυτό αποτελείται από κατευθυνόμενες βόμβες (Laser, INS/GPS, IIR) αντιαρματικούς πυραύλους, συμβατικές βόμβες και ρουκέτες συνολικού βάρους 500 κιλών.

Το αμερικανικό UAV χάρις στην δυνατότητα του να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα μπορεί να πραγματοποιήσει πληθώρα αποστολών από οποιοδήποτε σημείο υπο οποιεσδήποτε συνθήκες σε μεγάλη απόσταση.