Διερευνητικές: Βαρώσια, “χαρτί”-απόδειξη “η Ελλάδα εγκατέλειψε την Κύπρο”

Ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, απέδειξε πολλές φορές ότι έχει για …πρόγευμα την Καγκελάριο Μέρκελ, τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την ηγεσία του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Από τη στιγμή που δεν τον τιμωρούν για τις παρανομίες του, γιατί να μην συνεχίσει να τους βγάζει περιπαικτικά τη γλώσσα; Και όχι μόνο δεν τον τιμωρούν, αλλά τον επιβραβεύουν με δισεκατομμύρια και υποσχέσεις ότι μέχρι και βίζα θα δώσουν στους Τούρκους πολίτες να αλωνίζουν στις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Τους δίνει υποσχέσεις, τους κοροϊδεύει, τον πιστεύουν και αυτός κάθεται με θέα τον …Βόσπορο και χασκογελά. Έχει φτάσει πλέον στον Καύκασο και ποια είναι η αντίδραση των Ευρωπαίων και των Αμερικανών; Καλούν όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ξεκινά τους πολέμους ο πρόεδρος της Τουρκίας, αλλά οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και η Ουάσιγκτον είναι οι Πόντιοι Πιλάτοι της εποχής μας. Δεν βλέπουν, δεν ακούν… Του λένε και μπράβο!

Η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν για τα Βαρώσια, διότι δεν πρόκειται για απόφαση του κατοχικού καθεστώτος, είναι τορπίλη στις προσπάθειες που γίνονται από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για να πέσουν οι τόνοι και να σημειωθεί αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο.

Η κατεχόμενη Αμμόχωστος δεν είχε εποικιστεί για 46 χρόνια από την Τουρκία, διότι ήταν, αν θέλετε, το «τυράκι» για να αποσπάσει στις συνομιλίες ό,τι ήθελε στις άλλες πτυχές του Κυπρικαού, κυρίως στη συνταγματική.

Όλοι πίστευαν ότι κάποια στιγμή θα παραχωρούσε την Αμμόχωστο για να πάρει όλα τα υπόλοιπα που απαιτούσε. Η νέα κίνηση της κατοχικής δύναμης… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ