Διάσκεψη του Μονάχου: Η πολιτική κρίση δεν αλλάζει τη φήμη της Γερμανίας

Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ , επικεφαλής της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου που ξεκίνησε σήμερα, η πολιτική κρίση στη Γερμανία δεν αλλάζει τη φήμη της Γερμανίας στον κόσμο. «Η Γερμανία εθεωρείτο, θεωρείται και θα θεωρείται από τους εταίρους σταθερή, κεντρική άγκυρα στην Ευρώπη», δήλωσε σε συνέντευξή του στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RTL / n-tv. «Πού μπορείτε να βρείτε μια χώρα στον κόσμο η οποία να έχει τον ίδιο επικεφαλής στην κυβέρνηση για 14 χρόνια;» πρόσθεσε, παραπέμποντας στη μακροχρόνια θητεία της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ (CDU).

Ο επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου δεν ανησυχεί για τη σταθερότητα της δημοκρατίας στη Γερμανία: «Tα τρία τέταρτα του πληθυσμού επιλέγουν δημοκρατικά κόμματα. Είναι λάθος να πανικοβαλλόμαστε τώρα απλώς επειδή ξαναέχουμε άλλη μια αλλαγή προσώπων στην πολιτική. Αυτό συμβαίνει σε άλλες χώρες κάθε μερικούς μήνες. Οι κατονομαζόμενοι από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως πιθανοί υποψήφιοι του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την καγκελαρία είναι όλοι ευυπόληπτες προσωπικότητες», υπογράμμισε στα γερμανικά δίκτυα.

«Δυστυχώς πρέπει να πούμε ότι ο κόσμος έχει γίνει πιο επικίνδυνος. Έχουμε περισσότερες διαμάχες, έχουμε περισσότερους πολέμους, έχουμε περισσότερους πρόσφυγες στον κόσμο», είπε ο Ίσινγκερ αναφερόμενος στα θέματα της φετινής Διάσκεψης για την Ασφάλεια. Ζήτησε επίσης μεγαλύτερη ευρωπαϊκή και γερμανική εμπλοκή στον κόσμο. «Οι εποχές κατά τις οποίες οι Αμερικανοί φίλοι μας αποτελούσαν την ομπρέλα της ασφάλειάς μας παρέρχονται. Θα πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο τον εαυτό μας, διαφορετικά τα προβλήματα έρχονται, αλλιώς η τρομοκρατία έρχεται σε μας από τη Βόρεια Αφρική, από τη Μέση Ανατολή», επισήμανε ο επικεφαλής της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ