Διαπιστευτήρια η πρέσβης μας… και το βλέμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν (vid.)

Η νέα πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία, Κατερίνα Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τελετής στο Κρεμλίνο, το πρωί της Τετάρτης. Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής εκδήλωσης, ο Ρώσος πρόεδρος δέχτηκε τα διαπιστευτήρια πρεσβευτών από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και από τον νέο Αμερικανό πρέσβη στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν.

Η Κατερίνα Νασίκα ανέλαβε καθήκοντα στη Μόσχα, τον Νοέμβριο του 2019, αντικαθιστώντας την Τασία Αθανασίου που μόλις τον Ιούλιο είχε παραδώσει τα διαπιστευτήριά της στον Βλαντίμιρ Πούτιν, σε ανάλογη τελετή. Η αντικατάσταση της κ. Αθανασίου είχε προκαλέσει την αντίδραση του πρώην υπ. Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά που κατήγγειλε τον Νίκο Δένδια για σειρά «εκδικητικών» αποφάσεων που εξέθεταν διεθνώς την Ελλάδα.

Τον Δεκέμβριο, η κ. Νασίκα είχε συναντηθεί με τον Ρώσο αναπληρωτής υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο με τον οποίο «αντάλλαξαν απόψεις σε τρέχοντα θέματα ελληνορωσικών θέσεων και για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.