Χριστός Ανέστη! Απόψε, στην Απόδοση, θα εορταστεί η Ανάσταση!

Τα μεσάνυχτα θα γίνει η απόδοση του εορτασμού της Ανάστασης, η οποία είχε πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών στις 19 Απριλίου, ως απόρροια των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό. Η Εσπερινή Δοξολογία, σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 9.00 το βράδυ έως και τη 1.00 τα μεσάνυχτα – χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου.

Το ίδιο αναμένεται να λάβει χώρα σ’ όλες τις εκκλησίες και τις μονές ανά την Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, η Εκκλησία της Ελλάδας εκτιμά ότι «θα δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού». Η δοξολογία θα τελεστεί υπό την υποχρέωση τήρησης όλων των μέτρων προσωπικής υγιεινής και προστασίας, τα οποία προβλέπουν αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και αποστάσεις 1,5 μέτρου.

Οι ακολουθίες της Μεγάλη Εβδομάδας και του Πάσχα είχαν διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, υπό τον φόβο της διασποράς της COVID-19. Για αυτό τον λόγο, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μεταφέρει την απόδοση του Πάσχα το βράδυ της 26ης προς την 27η Μαΐου. Η σημερινή ημέρα, εξάλλου, είναι συμβολική για τη χριστιανοσύνη, καθώς συμπληρώνονται 40 ημέρες από το Μεγάλο Σάββατο – Ημέρα της Αναλήψεως.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK