Χρ. Λαζαρίδης: “Οι ισχυρές αντιτουρκικές συσπειρώσεις αλλάζουν τα δεδομένα”

«Το “δεν συζητάμε με πειρατές” δεν είναι πείσμα και γινάτι! Είναι βασική αρχή στην άσκηση της διπλωματίας και προϋπόθεση διεθνούς σταθερότητας…», διαμηνύει o δημοσιογράφος-αναλυτής και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή
ΠΗΓΗ: EIDEISEIS

«Το πρόβλημά μας σήμερα είναι πώς θα ενισχύσουμε την αντι-τουρκική συμμαχία και πως θα τη χρησιμοποιήσουμε για να εξουδετερώσου το κράτος-ταραξία που βρίσκεται δίπλα μας. Όχι πώς θα πάμε να… συνθηκολογήσουμε με την Τουρκία, την ώρα που δημιουργούνται ισχυρότατοι συσχετισμοί εναντίον της!», διαμηνύει ο Χρύσανθος Λαζαρίζης, με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο iEidiseis.

«Ο Ερντογάν επιδίωκε, πράγματι, να βγάλει το Orus Reis. Και δεν έστειλε το στόλο του για να τον … ανακαλέσει πίσω, όταν η Ελλάδα ειδοποίησε ότι θα χτυπήσει. Προφανώς τα ανακλαστικά της Ελλάδας και η στρατιωτική της ετοιμότητα τον αιφνιδίασαν. Κι άλλαξε τα σχέδιά του», σημειώνει ο δημοσιογράφος-αναλυτής και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προσθέτοντας με νόημα: «Αλλά ο στόχος του παραμένει: να μας σύρει σε διαπραγματεύσεις συνθηκολόγησης».

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης σχολιάζει τη στάση της Γερμανίας στην πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση, τοποθετείται για το ενδεχόμενο να υπογραφεί συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο με μειωμένη επήρεια των νησιών μας, ενώ για το διάστημα του ενός μηνός προθεσμία που δίνει ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει με νόημα: «Η ΄΄στιγμή της αλήθειας’’ θα φτάσει αμέσως μετά». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ