Χίος – Μεταναστευτικό: Κροτίδα ή φιάλη γκαζιού ακρωτηριάζει Παλαιστίνιους

Προβληματισμό προκαλεί στην Αστυνομία ο σοβαρός τραυματισμός δύο νεαρών Παλαιστίνιων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. στην Χίο, οι οποίοι σύμφωνα με εκτιμήσεις ακρωτηριάστηκαν από έκρηξη κροτίδας που περιεργάζονταν.

Κι αυτό, γιατί από τον καταυλισμό των Παλαιστινίων είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια το βράδυ της Ανάστασης, όταν παραδόθηκαν στη φωτιά αντίσκηνα, οικίσκοι και οχήματα. Έτσι, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δυο μετανάστες να τραυματίστηκαν από έκρηξη ισχυρής κροτίδας ή φιάλης γκαζιού που ίσως σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν σε νέα επεισόδια.

Οι Παλαιστίνιοι ηλικίας 24 και 25 χρόνων μεταφέρθηκαν αρχικά στο ιατρείο του Κ.Υ.Τ. και στη συνέχεια στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο Χίου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος ακρωτηριάστηκε στον αντίχειρα του αριστερού χεριού, ενώ ο δεύτερος έχασε δύο δάχτυλα από το ένα χέρι και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή. Σε βάρος τους, πάντως, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα