Έφοδος προς λιντσάρισμα ανδρών των ΜΑΤ… στα ξενοδοχεία τους στη Χίος

Να λιντσάρουν άνδρες των ΜΑΤ στα δωμάτια των ξενοδοχείων τους επιχείρησαν διαδηλωτές στη Χίο που διαμαρτύρονται για την παρουσία τους στο νησί, ενώ εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τα ξενοδοχεία που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής παρέχοντάς τους διαμονή. Όπως μετέδωσε το Ράδιο «Αλήθεια» οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί και επιτέθηκαν κατά αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, έχουν τραυματιστεί τρεις αστυνομικοί, ενώ με επέμβαση αξιωματούχου στη διεύθυνση της Αστυνομίας Χίου τα πνεύματα ηρέμησαν. Νωρίτερα από το βήμα της Πλατείας Βουνακίου, η οργανωτική επιτροπή είχε καλέσει τους επαγγελματίες να απέχουν από κάθε ενέργεια που θα βοηθούσε το κράτος στη δημιουργία δομών, όπως μεταδίδει το politischios.gr.

Στο μεταξύ, την παραίτησή τους υπέβαλαν 16 μέλη της ΝΟΔΕ και της ΔΗΜΤΟ Χίου που διαμαρτύρονται για την αποστολή δυνάμεων ΜΑΤ στο νησί και την εκτεταμένη χρήση χημικών κατά πολιτών που θέλησαν να εναντιωθούν στον σχεδιασμό κυβέρνησης και Νότη Μηταράκη για τη δημιουργία υπερδομών.

Σοβαρά επεισόδια στη Λέσβο

Εκτός ελέγχουν ήταν και η κατάσταση στη Λέσβο όπου σημειώνονται επεισόδια μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ. Φωτιές, οδοφράγματα και χημικά. Σύμφωνα με μαρτυρίες διεξάγεται ένας ιδιότυπος «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων της αστυνομίας, ενώ σημειώθηκε και «πετροπόλεμο». Από την πλευρά τους, οι άνδρες των ΜΑΤ «απαντούν» με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων, με την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου.