Μπράβο Στέφανε! Έχασε, μα έφτασε set point τον νο. 1 του κόσμου! Πολύχρονος!

Την ημέρα τον γενεθλίων του ο μεγάλος αθλητής του παγκόσμιου πλέον τένις, Στέφανος Τσιτσιπάς, έχασε τον τελικό στο Rogers Cup πραγματοποιώντας όμως μια πολύ μεγάλη εμφάνιση απέναντι στον νούμερο 1 του κόσμου, ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Τσιτσιπάς έπαιξε στα ίσια τον μεγάλο αντίπαλό του και λίγο πριν χάσει το δεύτερο σετ στο tie break έφερε τον Ναδάλ με την πλάτη στον τοίχο, καθώς είχε set point. Εάν κέρδιζε τον πόντο, κέρδιζε το game και το δεύτερο σετ και θα ισοφάριζε 1-1. Τελικά έχασε το tie break με 7-4 (το σετ 7-6) και έχασε με 2-0 σετ το παιχνίδι (Το πρώτο σετ το έχασε με 6-2).

Ενδεικτικός της μεγάλης και δύσκολης νίκης που πέτυχε, ήταν ο πανηγυρισμός του Ναδάλ αμέσως μετά τη νίκη του. Πλησίασαν και οι δυο στο φιλέ και φάνηκε από την εικόνα ότι τα λόγια του Ναδάλ στον Τσιτσιπά ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό «μπράβο». (ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Λίγο μετά, στις δηλώσεις ενώπιον τον θεατών του αγώνα, ο Ναδάλ αποθέωσε τον Τσιτσιπά, λέγοντάς του ότι εάν συνεχίσει να δουλεύει, όλο το μέλλον είναι μπροστά του).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, την ημέρα των γενεθλίων του, καθώς έγινε – μόλις – 20 χρονών, κέρδισε τον θαυμασμό, την εκτίμηση και την αναγνώριση παγκόσμια. Ο αγώνας του δικαιώνεται και κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες, Ελλαδίτες και Κύπριους, οπουδήποτε κι αν κατοικούν στον κόσμο.

Χρόνια του Πολλά, να είναι πάντα πολύχρονος, ευτυχισμένος και γερός και να συνεχίσει να τον διακρίνει το πνεύμα του νικητή, πάντα να μην υποχωρεί, να μην το βάζει κάτω, διότι πολλά νέα παιδιά θα τον έχουν σαν πρότυπο και θα προσπαθήσουν να τον μιμηθούν. Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ.