Αυτοκτονία εξαιτίας της έδρας; Θα βάλει η Δικαιοσύνη τάξη στα του οίκου της;

Αναδημοσιεύουμε ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, καθώς όσα αναφέρονται ταιριάζουν απόλυτα με πλήθος καταγγελιών που έχουν φθάσει το τελευταίο τρίμηνο και στο “DP”. Και ως γνωστόν, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…

Θα ευχόμασταν να επιληφθεί η ηγεσία της Δικαιοσύνης αφού πρώτα συνειδητοποιήσει το πρόβλημα, διότι όπως φαίνεται, επί της έδρας συντελείται συχνά η αθλιότητα και το αδίκημα συνάμα, της κατάχρησης εξουσίας.

Χωρίς ίχνος πρόθεσης “σεξιστικής” αντιμετώπισης, το 80% των υποθέσεων εμπλέκουν γυναίκες δικαστικούς, κάτι μάλλον κατανοητό, εάν αληθεύουν πληροφορίες ότι πλειοψηφούν πλέον σημαντικά των ανδρών στο δικαστικό σώμα.

Οι συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουμε λάβει, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δίνουν την εντύπωση ατόμων παντελώς ακατάλληλων, παρότι νομικά και επιστημονικά καταρτισμένων, να συνειδητοποιήσουν το όριο της εξουσίας που τους έχει δώσει η Πολιτεία.

Ας δούμε λοιπόν ο ρεπορτάζ του zougla.gr ου μας εντυπωσίασε, διότι καταγράφει την αυτοκτονία κατηγορούμενου πολίτη, μη δυνάμενος να αντέξει τη σκαιότατη συμπεριφορά, προφανώς δικαστικού λειτουργού που εμπίπτει στην κατηγορία των ανωτέρω καταγγελλομένων…

Μία ανείπωτη τραγωδία έχει μπει το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης η οποία αφορά στην αυτοκτονία ενός ανθρώπου που, όπως καταγγέλλεται, έφθασε σε αυτό το σημείο έπειτα από την απαράδεκτη συμπεριφορά μίας εισαγγελέα σε δίκη στην οποία συμμετείχε.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ

Η ιστορία που παρουσιάζει σήμερα το zougla.gr διαδραματίστηκε τον Μάρτιο του 2020. Πρωταγωνιστής είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, εξαιρετικά ευαίσθητος και περήφανος, ο οποίος είχε αντιδικίες με έναν συγχωριανό του καθώς πίστευε ότι εκείνος ευθύνεται για τον θάνατο του σκυλιού του.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έρθουν σε αντιπαράθεση, με τον ίδιο να πηγαίνει στο σπίτι του συγχωριανού του για να ζητήσει εξηγήσεις και την υπόθεσή τους να οδηγείται τελικά στο δικαστήριο, στη Δράμα.

Σε αυτό το δικαστήριο, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του σκυλιού και πρωταγωνιστής της ιστορίας (ήταν κατηγορούμενος για φθορά ξένης περιουσίας) παραστάθηκε μαζί με τους μάρτυρές του και κατέθεσε σχετικά.

Μετά την απολογία του όμως και τις καταθέσεις των μαρτύρων, η εισαγγελέας της έδρας εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του χαρακτηρίζοντας τόσο την απολογία όσο και τις καταθέσεις των μαρτύρων γελοίες.

Όταν μάλιστα ένας από τους μάρτυρες προσπάθησε να παρέμβει προκειμένου να συμπληρώσει κάτι, άκουσε την πρόεδρο της έδρας να λέει ότι, αν συνεχίσετε να μιλάτε, θα πάτε και εσείς μέσα.

Η συμπεριφορά τόσο της εισαγγελέα όσο και της προέδρου προκάλεσε την έκρηξη του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος έκανε λόγο για ασυνήθιστα παράδοξες καταστάσεις.

Μετά το πέρας της δίκης ο άνδρας -που εν τέλει καταδικάστηκε- ήταν σε άθλια κατάσταση καθώς ένιωθε βαθιά προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά των εν λόγω δικαστικών. Τόσο ο δικηγόρος του όσο και οι συγγενείς του προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν αλλά εις μάτην. Είχε πληγωθεί βαθιά.

Από τότε ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για το… τέλος του. Ευρισκόμενος σε ψυχολογική κατάπτωση και μην μπορώντας να δεχθεί τους χαρακτηρισμούς που εξαπολύθηκαν εναντίον του, αποφάσισε να πάρει μία καραμπίνα και να δώσει τέλος στη ζωή του.

Μάλιστα άφησε και σχετικό σημείωμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τον χαρακτηρισμό περί γελοιότητας τον επιστρέφω στην εισαγγελέα. Πρέπει να μάθεις πως υπάρχουν άνθρωποι με υπόληψη και τιμή. Οι αλήτες που μου φόλιασαν το σκυλί δικαιώθηκαν». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ