Αυτό είναι το εντυπωσιακό(;) τουρκικό ραντάρ ελέγχου πυρός επιθετικών ελικοπτέρων MILDAR

Περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του ραντάρ ελέγχου πυρός ελικοπτέρων MILDAR έδωσε στη δημοσιότητα τουρκική ιστοσελίδα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα savunmasanayist το τουρκικό ραντάρ ελέγχου πυρός έχει συνολικό βάρος μόλις 35 κιλά σε σχέση με τα 200 κιλά του αμερικανικού ραντάρ AN/APG-78 Longbow.

Το MILDAR έχει διάμετρο 70cm, ύψος 40cm λειτουργεί στη συχνότητα Ka μπορεί να πραγματοποιήσει επιτήρηση εδάφους και αέρος να εγκλωβίσει στόχους να παρακολουθεί το ανάγλυφο επιτρέποντας στο ελικόπτερο να ίπταται χαμηλά καθώς και να παρακολουθεί τους στόχους που έχουν επιλεγεί ενόσω ψάχνει για άλλους. Το MILDAR μπορεί να παρακολουθεί 150 στόχους ταυτοχρόνως όταν το αμερικανικό ραντάρ AN/APG-78 Longbow μπορεί να παρακολουθεί 128 στόχους.

Η εμβέλεια του τουρκικού ραντάρ είναι 27 χλμ και του αμερικανικού μόλις 12 χλμ καλύπτοντας τόξο 360 μοιρών. Το τουρκικό ραντάρ θα εξοπλίσει το ελικόπτερο T129B Block-II την πλέον προηγμένη έκδοση του τουρκικής κατασκευής επιθετικού ελικοπτέρου καθώς και το μελλοντικό βαρύ επιθετικό ελικόπτερο ΑΤΑΚ-2