Αυτή είναι η ομάδα με την οποία θα κυβερνήσει στις ΗΠΑ ο Μπάιντεν(όπουλος)

Παρά το γεγονός ότι ο νυν πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να δεχθεί την καθαρή νίκη του Τζο Μπάιντεν, ο εκλεγμένος Δημοκρατικός Πρόεδρος συνεχίζει να δρα και να αντιδρά ως ο επόμενος ηγέτης της Αμερικής.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Έτσι ανακοίνωσε επίσημα τα μέλη της ομάδας που θα αναλάβουν τα ηνία της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Η ανακοίνωση ανακούφισε τους πολιτικούς παράγοντες, τους αναλυτές και σύσσωμη τη ξένη διπλωματική κοινότητα της Ουάσιγκτον, εκτός μερικών πρεσβειών, που είχαν εξασφαλίσει την απόλυτη ασυλία από το Λευκό Οίκο του κ. Τραμπ.

Η Τουρκία, η Ρωσία, η Βραζιλία και μερικές άλλες χώρες ήταν σε αυτές που απολάμβαναν την εύνοια του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ. Το Ισραήλ είναι μία άλλη κατηγορία. Όλοι οι Πρόεδροι, αναγκάζονται για πολλούς και διάφορους λόγους, να το προστατεύουν. Και αυτό τους εξασφαλίζει την ησυχία τους στη Μέση Ανατολή.

Αμέσως μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο κ. Μπάιντεν θα ανακοινώσει τα μέλη της οικονομικής ομάδας. Αναμένεται να γράψει ιστορία διορίζοντας την πρώτη γυναίκα υπουργό Οικονομικών.

Προηγούνται δυο στελέχη της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας: η μία, η κ. Λαέλ Μπρέιναρντ, είχε αναλάβει εκ μέρους του Μπάρακ Ομπάμα να αποτρέψει την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η δεύτερη, η Τζάνετ Γέλλεν, ήταν επικεφαλής της FED. Η κ. Γέλλεν είναι η επικρατέστερη να αναλάβει το υπουργείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ