Αύριο ο “διορθωτικός”… ανασχηματισμός

“Δεν θα γίνει ανασχηματισμός. Θα γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις -όπως είχε πει ο Πρωθυπουργός- τις επόμενες ημέρες”, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα.

Η αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιτρέπει πλέον στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στις κυβερνητικές αλλαγές που έχει σχεδιάσει και οι οποίες δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν ακόμα και πριν το Δεκαπενταύγουστο, ίσως και έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδες.

Ο ανασχηματισμός φέρεται να έχει ως στόχο διορθωτικές κινήσεις σε πρόσωπα και δομές, με στόχο την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης για την ανασύνταξη της οικονομίας την επόμενη ημέρα της υγειονομικής κρίσης και την αξιοποίηση του «πακέτου» από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης.

Σκοπός της αναδιάρθρωσης είναι η κάλυψη των επιτελικών θέσεων που κατείχαν οι δύο υφυπουργοί που είχαν παραιτηθεί το προηγούμενο διάστημα. Βασικό στοιχείο αναμένεται να είναι η δημιουργία θέσης με σκοπό την επίβλεψη και το συντονισμό της αξιοποίησης του «ευρωπαϊκού πακέτου», πιθανότατα με την ιδιότητα του αναπληρωτή υπουργού. Φαβορί για το συγκεκριμένο αξίωμα, μετά την άρνηση του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη να το αναλάβει, θεωρείτε ο Θοδωρής Σκυλακάκης