Ασυγκράτητος ο Ερντογάν, μόνη η Ελλάδα, με συμμάχους μόνο στα χαρτιά

Είναι ασυγκράτητος ο Ταγίπ Ερντογάν. Και δημιουργεί μία πολεμική ατμόσφαιρα γιατί το σχέδιο του ακριβώς είναι μία στρατιωτική επίθεση στην Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο, και το γνωρίζει. Η πραγματικότητα επί του εδάφους στον Έβρο σίγουρα τον προβληματίζει. Διότι είδε την Ελλάδα να τολμά και να αντιστέκεται. Πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση και στο Αιγαίο, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι υποχρεωμένες να σταματήσουν και εκεί τη συνεχιζόμενη τουρκική εισβολή μέσω των μεταναστών και των προσφύγων. Η χρησιμοποίηση αυτών των άμοιρων είναι μία ποταπή και ελεεινή πράξη.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Οι Έλληνες επιτελείς είναι σίγουροι ότι μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα προσπαθήσει να στείλει και μέλη των παρακρατικών ομάδων, που χρησιμοποιεί ασύστολα στη Συρία και στη Λιβύη. Κάτι θα γνωρίζουν καλύτερα από εμάς οι στρατιωτικοί μας. Τι ακριβώς είπε χθες ο Ερντογάν; Να σας το θυμίσω αν το ξεχάσατε: Ότι θα στείλει τους «κατατρεγμένους» και στη Μεσόγειο. Δημόσιος ο εκβιασμός στους άβουλους Ευρωπαίους: «Οι ροές των μεταναστών προς την Ευρώπη δεν θα συνεχιστούν μόνο μέσω των συνόρων με την Ελλάδα, αλλά θα εξαπλωθούν και μέσω της Μεσογείου», είπε ο σχιζοφρενής ηγέτης της Τουρκίας…

Τι άλλο εκστόμισε χωρίς ντροπή ο Ταγίπ Ερντογάν; Ότι οι Έλληνες είναι ναζί. Ποιος μιλά; Ο άνθρωπος που γέμισε τις φυλακές με πολίτες της χώρας του, ο πρόεδρος της χώρας που συμμάχησε με τους Γερμανούς ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν ο επιτήδειος …ουδέτερος, που εξυπηρετούσε τις ορδές του Χίτλερ. Και ομιλεί αυτός για ναζιστικές μεθόδους. Και μάλιστα από την Ελλάδα, μία χώρα όπου η Δημοκρατία είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Αναφέρθηκε στους «βάρβαρους» Έλληνες ο αρχηγός των βαρβάρων. Που σκοτώνουν ασύστολα στο Κουρδιστάν και στη Συρία. Που σκότωσαν τόσους Έλληνες στην Κύπρο.

Αλλά βρίσκει και κάνει… Όταν τον καλύπτει ο ηγέτης της αμερικανικής υπερδύναμης λογικό είναι να δρα ανεξέλεγκτα. Όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κρύβονται σε μία κρίσιμη στιγμή που η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρώπης. Αν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δεν έβλεπαν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, ο ταραξίας της γειτονιάς μας θα είχε γίνει αρνάκι. Μόνο με τις πιο ελάχιστες αλλά πραγματικές κυρώσεις.

Τον είδαμε το καλοκαίρι του 2018 όταν η Αμερική τον κτύπησε αλύπητα. Γονάτισε και παρακαλούσε. Αλλά είπαμε… Είναι σύμμαχοι και εταίροι στα χαρτιά οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι. Κρατάμε βέβαια τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ διότι την έκανε και δημόσια: «Η Ελλάδα έχει τη στήριξη μας σε ό,τι κάνει τόσο εδώ, στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της».

Είναι η ώρα να το δείξουν στην πράξη οι Αμερικανοί. Να μην κρύβονται πίσω από τις δηλώσεις τους. Να υλοποιούν τις δηλώσεις τους. Βαρεθήκαμε τα λόγια. Θέλουμε έργα… Είναι μερικές φορές και αναγκάζεται κανείς να πει να ανοίξουμε τα σύνορα και να τους στείλουμε συντεταγμένα και συντονισμένα όλους τους μετανάστες στην Ευρώπη. Και όποιον πάρει ο χάρος… Να δούμε τι θα κάνουν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ