(ΒΙΝΤΕΟ) Αστυνομία-ΗΠΑ: Ανθρώπινη πλευρά, βοηθά τον πολίτη, δεν τον εκτελεί

Τα παράπονα για την εκπαίδευση και την νοοτροπία των Αμερικανών αστυνομικών είναι συνεχή, με τις διαμαρτυρίες για άσκοπη χρήση βίας και με το παραμικρό πυροβολισμούς και αφαίρεση ανθρωπίνων ζωών να παίρνουν συχνά μορφή χιονοστιβάδας, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που οδηγούν σε σοβαρή κοινωνική αναταραχή και επεισόδια.

Στο βίντεο που ακολουθεί του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC, αποτυπώνεται η «καλή αστυνομία», αυτή που όλοι θέλουν να έχουν στο πλευρό τους να τους προστατεύει. Οι Αμερικανοί αστυνομικοί στην Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια, φθάνουν σε χρόνο ρεκόρ σε σημείο που έχει τρακάρει αυτοκίνητο το οποίο φλέγεται.

Μέσα είναι παγιδευμένοι, οδηγός και συνοδηγός χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους και κινδυνεύουν άμεσα να πεθάνουν. Η προσπάθεια είναι αγωνιώδης. Από μακριά ακούγεται να πλησιάζει η πυροσβεστική, καθώς ακούγεται η σειρήνα. Δεν υπάρχει όμως πολυτέλεια απώλειας ούτε καν δευτερολέπτων.

Ένας αστυνομικός προσπαθεί να κατασβήσει ή να περιορίσει την πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου με τη χρήση πυροσβεστήρα.

Ο άλλος χρησιμοποιεί το κλομπ με το οποίο είναι οπλισμένος και προσπαθεί χτυπώντας με μανία το τζάμι να το σπάσει για να απελευθερώσει τους αναίσθητους παγιδευμένους επιβαίνοντες.

Οι πληροφορίες θέλουν την αστυνομία να τα κατάφερε. Οι παγιδευμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη μεν κατάσταση, αλλά ζωντανοί.


ABC Breaking News | Latest News Videos