Ασφυκτικός κλοιός στην Τουρκία: Παραλίγο ρεσάλτο σε πλοίο με όπλα για Λιβύη

Ένα εμπορικό πλοίο τουρκικών συμφερόντων, γεμάτο όπλα για την Λιβύη γυρίζει προς την Τουρκία σε νοτιοανατολικό λιμάνι της κατοχικής δύναμης. Η επιστροφή του έχει να κάνει με τον στενό κλοιό που ξεκίνησε να δημιουργεί η νατοϊκή δύναμη που περιπολεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα φοβούμενη ακόμη και το ρεσάλτο ελέγχου των εμπορευμάτων που προορίζονταν για την Τρίπολη, παίρνει πίσω κακήν κακώς το πλοίο «φάντασμα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL (Γ.Σ.)

Δηλωμένο ως επιβατικό-εμπορικό, γεμάτο όμως με βαρύ οπλισμό που προορίζονταν για τις δυνάμεις του αλ Σάρατζ, στην Τρίπολη. Αυτή τη φορά το σχέδιο ενίσχυσης από την Τουρκία ναυάγησε αρκετά γρήγορα και κάπως έτσι η Άγκυρα εκνευρίστηκε και η μόνη διέξοδος της δικής της αποσυμπίεσης ήταν ο ουρανός του Αιγαίου.

Οι Τούρκοι φαίνεται ότι ζύγισαν πως η ναυτική Νατοϊκή αρμάδα, ανάμεσά της μονάδες επιφανείας της Γαλλίας και της Ελλάδας έστελνε τελεσίγραφο προς το εμπορικό-επιβατικό πλοίο με το παράνομο θανατηφόρο φορτίο, πως εφόσον συνεχίσει τον πλου του θα ελεγχθεί και φυσικά θα υποστεί τις συνέπειες ενώ το αφήγημα του Ταγίπ Ερντογάν θα ήταν ιδιαίτερα έκθετο.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, όλες οι πληροφορίες είχαν περιέλθει και στην Αθήνα που παρακολουθούσε τις εξελίξεις. Μάλιστα ασφαλείς πληροφορίες σημειώνουν ότι ο πλους του συγκεκριμένου εμπορικού τύπου πλοίου σταμάτησε «άδοξα» αρκετά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Καστελόριζου και ανατολικά της Καρπάθου, εκεί δηλαδή όπου τοποθετεί η Τουρκία την θαλάσσια ζώνη του παράνομου Τουρκολιβυκού μνημονίου. Στη συνέχεια… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ -ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ