Αρνείται η Μόσχα… Δεν πέταξαν βομβαρδιστικά Tu-95 πλησίον της Νορβηγίας

Ρωσικά αεροσκάφη δεν εκτέλεσαν πτήσεις πάνω από τα διεθνή ύδατα της Νορβηγίας και της Θάλασσας του Μπάρεντς, ανακοίνωσαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον ρωσικό Βόρειο Στόλο, δύο ρωσικά ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη Tu-142 πραγματοποίησαν πτήση ρουτίνας στην περιοχή σε μια αποστολή που διήρκεσε πάνω από 12 ώρες.

«Τα πληρώματα έκαναν εκπαίδευση σε πτήση πάνω από έδαφος χωρίς αναφορές, συντονίζοντας τις δράσεις τους εν τη απουσία επίγειων βοηθημάτων ραδιοπλοήγησης», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του στόλου, προσθέτοντας ότι η αποστολή πραγματοποιήθηκε βάσει των διεθνών κανόνων για τη χρήση του εναέριου χώρου.

Της ανακοίνωσης του βόρειου στόλου προηγήθηκε δήλωση της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), η οποία υποστήριξε πως επιστράτευσε αεροπλάνα Typhoon σε απάντηση στην ανίχνευση «αδιευκρίνιστων αεροσκαφών […] που ιχνηλατούν προς τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Αυτά τα αεροσκάφη παρέμειναν εκτός της περιοχής μας και δεν πραγματοποιήθηκε καμία αναχαίτιση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Η Daily Star ανέφερε επικαλούμενη αξιωματούχους της RAF ότι τα αεροσκάφη φέρεται να ήταν ρωσικά, προσθέτοντας ότι ήταν κατά τα φαινόμενα επρόκειτο για βομβαρδιστικά Tu-95.