Απών ο Πούτιν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανησυχητική εξέλιξη

Σε μια κίνηση που σαφή στόχο έχει να δείξει τη δυσαρέσκειά του για την τροπή που έχουν λάβει οι σχέσεις Μόσχας και Ουάσιγκτον, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αποφάσισε να μην παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπός του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Ρωσία δεν πρόκειται και να στέρξει στα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει αλλαγές στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, του οποίου ο ίδιος είναι σφοδρός επικριτής. Εκεί, οι Αμερικανοί οργανώνουν μια εκδήλωση με τον Τραμπ να αποκαλύπτει τα σχέδιά του.

Η στάση του Πούτιν επίσης δείχνει, ότι οι Ρώσοι δεν σκοπεύουν να υποχωρήσουν και αν αυτό αναμένουν με τη σκληρή στάση που τηρούν οι Αμερικανοί απέναντι στη Ρωσία, το αποτέλεσμα θα είναι να αυξάνει συνεχώς το κόστος και για τις δυο πλευρές.

Ρωσία και ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν τη «σκάλα της κλιμάκωσης» (escalation ladder), με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση αστάθειας παγκοσμίως. Η στρατηγική του «γαία πυρί μειχθήτω»…