ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απίστευτη ένσταση ΥΠΕΞ, για “κέντρα” σε δυο μικρά νησιά του Αιγαίου…

Η κυβέρνηση εξέτασε πολύ σοβαρά –σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες– το ενδεχόμενο να κατασκευάσει κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στα ελληνικά νησιά Λέβιθα και Κίναρο, οι οποίες βρίσκονται στο κεντροαανατολικό Αιγαίο, δυτικά της Λέρου, ανατολικά της Αμοργού και βόρεια της Αστυπάλαιας. Τελικώς, δεν θα το πράξει για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω και οι οποίοι είναι εξόχως ανησυχητικοί.

Γράφει ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ
ΠΗΓΗ: SLpress

Οι δύο αυτές νησίδες είχαν επιλεγεί αρχικά για τρεις λόγους:

Πρώτον, επειδή πρέπει να αποσυμφορηθούν τα μεγάλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία εδώ και χρόνια σηκώνουν υπέρμετρο βάρος, με αποτέλεσμα να έχει διασαλευθεί η κοινωνική ζωή.

Δεύτερον, επειδή όταν οι αιτούντες άσυλο μεταφέρονται σε κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν μπορούν να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία εάν η αίτησή τους απορριφθεί. Η ευρωτουρκική συμφωνία δεν αναφέρει αυτόν τον όρο, αλλά την ερμηνεία αυτή επέβαλαν από κοινού η Άγκυρα και η ΕΕ.

Η Άγκυρα, επειδή ήθελε να πάρει πίσω όσο το δυνατόν λιγότερους και η ΕΕ επειδή φοβάται πως κάποιοι από αυτούς που θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα θα καταφέρουν να περάσουν παράνομα προς τους βόρειους γείτονές μας και τελικώς να φθάσουν στη βορειοδυτική Ευρώπη. Έτσι, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κατασκευάσει τα προαναχωρησιακά κέντρα σε νησιά.

Τρίτον, επειδή η Λέβιθα και η Κίναρος είναι σχετικά απομονωμένες και σχεδόν ακατοίκητες, με την έννοια ότι δεν υπάρχει οργανωμένος οικισμός. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ