Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πτήση του πρωτοτύπου F-16V… Τι ακολουθεί (upd.)

Μετά από μια ώρα στον αέρα της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας, ολοκληρώθηκε η πρώτη πτήση του πρωτοτύπου F-16V. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πτήση εξελίχθηκε καλά και οι αναφορές του πιλότου δεν αναμένεται να περιέχει οτιδήποτε το ανησυχητικό ή… χρονοβόρο.

Το πρόβλημα όμως εξακολουθεί να ακούει στο όνομα “καιρός”. Οι υπεύθυνοι γνωρίζουν ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πλέον ένα άλλο σετ δοκιμών εδάφους, οι οποίες για αν γίνουν απαιτούν θερμοκρασία 16 βαθμών Κελσίου!

Οι δοκιμές θα γίνουν στα υπόστεγα της ΕΑΒ και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα περιμένουν τις επόμενες ημέρες να υποχωρήσει η κακοκαιρία, ή θα επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν την επιθυμητή θερμοκρασία με τεχνικά μέσα. Σημασία έχει ότι έγινε ακόμα ένα βήμα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το “άνοιγμα” του καιρού Κυριακή πρωί στην περιοχή της Τανάγρας στη Βοιωτία, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να περιμένει η ομάδα των Πολεμική Αεροπορία, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και Lockheed Martin. Όπως έχει ενημερώσει το DP, εκκρεμούσε η πρώτη πτήση του πρωτοτύπου F-16V, καθώς από την περασμένη Πέμπτη ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, ενώ τα πράγματα ότι και από αύριο η κατάσταση θα δυσκολέψει ξανά.

Το αεροσκάφος κατάφερε περί της 11.15 να απογειωθεί, καθώς όπως είχαμε σημειώσει, την Κυριακή οι πάντες είχαν δώσει ραντεβού για να μη χαθεί η ευκαιρία εάν προκύψει. Αυτή τη φορά όλα πήγαν καλά και το αεροσκάφος βρίσκεται στον αέρα.

Σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η πτήση εξελίσσεται καλά και δεν έχουν προκύψει προβλήματα με τα συστήματα του αεροσκάφους. Ο Αμερικανός χειριστής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το έδαφος για τις τυποποιημένες διαδικασίες ελέγχου των συστημάτων του πρωτοτύπου F-16V. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και το DP θα επιχειρήσει να συλλέξει όλες τις πληροφορίες για να τις μεταφέρει στους φίλους του.

Το αεροσκάφος πρέπει να συμπληρώσει τμηματικά 10 ώρες πτήσης, ώστε μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων να λάβει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η διαδικασία μετάβασής του, μέσω Βελγίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις τελικές δοκιμές και την πιστοποίησή του από την αμερικανική Αεροπορία (USAF) ως ολοκληρωμένου οπλικού συστήματος.