Απίστευτοι Τούρκοι! Πάλι κοροϊδεύουν την υφήλιο με τα στοιχεία του κορονοϊού

Η μεγαλύτερη ιατρική ένωση της Τουρκίας καθώς και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης άσκησαν σήμερα εντονότατη κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να ανακοινώνει ως ημερήσια κρούσματα κορωναϊού μόνον αυτά στα οποία εκδηλώνονται συμπτώματα του Covid-19.

Μέλη της Τουρκικής Ιατρικής Ενωσης (TTB) και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) δήλωναν ότι η πολιτική αυτή, η οποία επιβεβαιώθηκε ως πρακτική της κυβέρνησης από τον υπουργό Υγείας, κρύβει την πραγματική έκταση της πανδημίας και αποσκοπεί στο να διατηρήσει σε κίνηση την οικονομία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca εμφανίστηκε να αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει τον πλήρη αριθμό των ημερησίων κρουσμάτων καθώς συμεριλαμβάνει μόνον όσους παρουσιάζουν συμπτώματα.

Η Ένωση των γιατρών, η οποίας έχει προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση της Αγκυρας δημοσιοποιεί επί μήνες μικρότερο αριθμό θυμάτων, δήλωσε ότι πλέον επιβεβαιώθηκαν οι αμφιβολίες της. “Δεν ακολουθείτε διαφανή διαδικασία. Κρύβετε την αλήθεια. Δεν προλαμβάνετε την διάδοση της πανδημίας”, αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter.

Μετά από ένα καλοκαιρινό χαμηλό, τα ημερήσια κρούσματα της Τουρκίας αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες σε περισσότερα από 1.700 αγγίζοντας τα επίπεδα του Μαϊου όταν βρισκόταν σε ισχύ μερικό lockdown. Τις τελευταίες ημέρες, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις, τα κρούσματα έχουν πέσει στα 1400 σε καθημερινή βάση με 60-70 θανάτους το 24ωρο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ