Απίστευτη παραδοχή από έναν πρώην συνεργάτη του Ερντογάν για το PKK…

Είμαι Τούρκος από την Αδριανούπολη. Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην πολιτική της χώρας μου. Επί σειρά ετών, υπηρέτησα στην κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πιστεύοντας ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα μπορούσε να πετύχει τους αρχικούς στόχους του για πολιτικές μεταρρυθμίσεις και οικονομική ευημερία. Οι σημερινές πολιτικές της κυβέρνησης, ωστόσο, έχουν ακολουθήσει ένα μονοπάτι που δεν εγκρίνω.

Γράφει ο Tuna Beklevic*
ΠΗΓΗ: SLpress
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βαγγέλης Γεωργίου

Ο Ερντογάν εδραιώνει την εξουσία του μέσω της βίας και της καταπίεσης, εις βάρος των απλών ανθρώπων. Δεν δουλεύει για το συμφέρον του τουρκικού λαού ή ακόμα και της τουρκικής κυβέρνησης, παρά μόνο για το δικό του. Οι αλλαγές που πίστευα ότι ήταν δυνατές πριν από χρόνια, πλέον έχουν αποκλειστεί λόγω της συμπεριφοράς του Ερντογάν. Πουθενά δεν είναι πιο εμφανές αυτό από τη βίαιη και ανόητη επίθεση στη βορειοανατολική Συρία.

Αντιμετωπίζοντας μια παραπαίουσα οικονομία και μια ενθουσιασμένη πλην επιφυλακτική αντιπολίτευση, ο Ερντογάν επέλεξε για άλλη μια φορά να ενισχύσει την εξουσία του μέσω του πολέμου. Η πρόοδος του τουρκικού στρατού έχει πετύχει ελάχιστα εκτός από τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων και τον εξαναγκασμό πολλών χιλιάδων να ξεσπιτωθούν λόγω των βομβαρδισμών.

Εκείνοι στην Τουρκία που αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική έχουν φυλακιστεί απλώς και μόνο επειδή λένε την αλήθεια: ότι πρόκειται για πόλεμο. Οι συνέπειες του πολέμου θα θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στην περιοχή μας για τις επόμενες δεκαετίες. Πάντα πίστευα στη σημασία της αντιπολεμικής ρητορικής.

Το 2018 περπάτησα για περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα από την Άγκυρα στο Ντιγιαρμπακίρ, ζητώντας ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ του κράτους και του κουρδικού λαού. Υπενθυμίζοντας αυτή την εμπειρία τώρα, έχω συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν περισσότερα που μπορώ ακόμη να κάνω για να καταρρίψω τις υποθέσεις στις οποίες βασίζεται αυτός ο πόλεμος.

Είμαι Τούρκος. Είμαι πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος και πιστεύω ότι το PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα). το οποίο χαρακτηρίζεται από τον Πρόεδρο Τραμπ ως χειρότερο από το Ισλαμικό Κράτος, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Για δεκαετίες, οι Τούρκοι ηγέτες χρησιμοποίησαν την απειλή της “τρομοκρατίας του ΡΚΚ” για να δικαιολογήσουν όλες τις πιθανές βιαιοπραγίες που ένα κράτος μπορεί να διαπράξει εναντίον ενός λαού και όλες τις πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Γιατί πήραν τα όπλα οι Κούρδοι της Τουρκίας