Απέλαση δυο Γερμανών διπλωματών από τη Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήτευσε τον Γερμανό πρεσβευτή στη Μόσχα και του ανακοίνωσε την απέλαση δυο Γερμανών διπλωματών, σε αντίποινα παρόμοιας ενέργειας στην οποία προέβη η Γερμανία.

Αιτία της απέλασης η δολοφονία του 40χρονου Γεωργιανού Zelimkhan Khangoshvili στο Βερολίνο, η οποία αποδόθηκε από τους Γερμανούς στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Οι Γερμανοί είχαν κατηγορήσει τους Ρώσους ότι δεν συνεργάζονται με την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Για το ίδιο θέμα το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει: Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απελαύνει δύο γερμανούς διπλωμάτες από τη Μόσχα ως αντίποινα για την κίνηση του Βερολίνου να απελάσει την περασμένη εβδομάδα δύο Ρώσους διπλωμάτες.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η Γερμανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τις απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών αποδίδοντάς τις στην άρνηση, όπως είπε, της Μόσχας να συνεργασθεί στην έρευνα για τον φόνο στις 23 Αυγούστου ενός 40χρονου τσετσενικής καταγωγής Γεωργιανού μέρα μεσημέρι σε πάρκο στο κέντρο του Βερολίνου. Οι Γερμανοί εισαγγελείς υποψιάζονται ρωσική ή τσετσενική ανάμιξη στον φόνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα τον Γερμανό πρεσβευτή στη Μόσχα, εξέδωσε επίσημη διαμαρτυρία για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και έδωσε στους δύο Γερμανούς διπλωμάτες προθεσμία επτά ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα, γνωστοποίησε το εν λόγω υπουργείο με ανακοίνωση που εξέδωσε.