Απειλές ISIS κατά Ιμάμογλου στην Τουρκία; Ίσως έβλαψε κανέναν εκλεκτό…

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ οι σωματοφύλακες του δημάρχου έλαβαν προειδοποίηση για επικείμενη απόπειρα δολοφονίας του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Φήμες αναφέρουν ότι η ζωή του προέδρου απειλείται από τζιχαντιστές του ISIS, και σε συντονισμό με το υπουργείο Τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών και τη νομαρχία, αυξήθηκαν άμεσα τα μέτρα ασφαλείας με προσωπικό και μέσα.

Το διαδικτυακό μέσο OdaTV ισχυρίστηκε στις 1η Δεκεμβρίου ότι μια ομάδα μαχητών του ISIS συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να σχεδιάσει τη δολοφονία του δημάρχου. Το OdaTV μετέδωσε ότι η ασφάλεια του Ιμάμογλου είχαν λάβει εντολή να «είναι πιο προσεκτικοί» στις 23 Νοεμβρίου.

Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης ανέφερε στο T24 ότι είχε ειδοποιηθεί από την κυβέρνηση για την ύπαρξη μιας τέτοιας απειλής, λέγοντας ότι ο αριθμός των φρουρών ασφαλείας γύρω από του δημάρχου είχε αυξηθεί. Ωστόσο, οι πηγές του δήμου ανέφεραν ότι δεν έχουν καμία πληροφορία σχετικά με τη σύλληψη τρομοκρατών του ISIS.

Από την πλευρά του το Halk TV Bengü Şap ανέφερε επίσης ότι ο δήμος της Κωνσταντινούπολης είχε ειδοποιηθεί για την ύπαρξη πιθανής επίθεσης του ISIS κατά του Ιμάμογλου και ότι ο αριθμός των ατόμων της φρουρά του έχει αυξηθεί. Ωστόσο δεν υπήρχε αναφορά σχετική με την σύλληψη των επίδοξων δραστών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL