Επειγόντως και εμπράκτως στρατιωτικοποίηση της Κύπρου ΤΩΡΑ

Θλιβερώς απογοητευτική μέχρι βαθμού απελπισίας θα ήταν ξανά οιαδήποτε απόπειρα παράθεσης τής αληθέστερης ερμηνείας όσων εννοούν και όσων έχουν όντως στα μυαλά τους, οι κυβερνώντες κ.ά. κομματάρχες, όταν κάθε τόσο – χρόνια τώρα – σπεύδουν να επαναλαμβάνουν, με τους… δημόσιους όρκους τους, ότι… δεν θέλουν και ότι αποτάσσονται την «στρατικοποίηση» τής εκάστοτε κρίσης που μεθοδευμένα προκαλεί η επιδρομική βουλιμία της Τουρκίας – Κατακτητή, στις θάλασσες, στον αέρα και στις στεριές του Ελληνισμού, της Κύπρου και της Ελλάδος, από Έβρο, Αιγαίο, Καστελόριζο, μέχρι και τις νότιες θάλασσες της Κύπρου.

ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ
ΠΗΓΗ: APOPSEIS

ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ όλοι γνωρίζουμε και… πρώτοι βεβαίως οι Τούρκοι Κατακτητές μελετούν, αντιλαμβάνονται και επιμελώς αξιοποιούν, όσα ακριβώς εννοούν οι εν εξουσία ημέτεροι, όταν διακηρύσσουν (κι εμπράκτως αποδεικνύουν) αφορίζοντας την «στρατικοποίηση» που οι ίδιοι έχουν στα μυαλά τους.

Και, συνεπώς, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι Τούρκοι Κατακτητές φροντίζουν πρωτίστως, κατά την πάγια προτεραιότητά τους, να «στρατικοποιούν» την όποια κρίση οι ίδιοι μεθοδεύουν.

– Πάντοτε και εκ των προτέρων προσχεδιασμένη. Και κλιμακωτά αναπτυσσόμενη.

– Εκμεταλλευόμενοι το κενό «στρατικοποίησης» που οι ίδιοι οι Τούρκοι Κατακτητές βεβαιώνονται και βλέπουν εμπράκτως ότι αποτελεί τον «απαράβατο εθνικό… όρκο» των Ελλήνων (Κύπρου και Ελλάδος) αντιπάλων τους…

ΤΟΥΤΗ η πραγματικότητα δύναται να ανατραπεί.

Αυτή η Αχίλλειος Πτέρνα μπορεί να εκλείψει.

Με αντίστροφη πολιτική:

Με την ελληνική (ελλαδο-κυπριακή) απόφαση τής επειγόντως πιο έμπρακτης και τολμηρής «στρατικοποίησης».

– Μόνης δυναμένης να… καλμάρει, να εξασθενίσει και να αποτρέψει την τουρκική «στρατικοποίηση».

ΔΕΝ ΚΟΜΙΖΕΙ γλαύκα εις Αθήνας η στήλη.

Αθηναίος τα δίδαξε, αθηναϊστί, ο Θουκυδίδης, από τον 5ον αιώνα προ Χριστού, με την Ξυγγραφή του «κτήμα ες αιεί» της ανθρωπότητας. Για όλους (κρίμα τόσο λίγους ανάμεσα στους μακρυνούς απογόνους του) όσοι «βουλήσονται τῶν τε γενομένων τὸ σαφὲς σκοπεῖν καὶ τῶν μελλόντων ποτὲ αὖθις κατὰ τὸ ἀνθρώπινον τοιούτων καὶ παραπλησίων ἔσεσθαι, ὠφέλιμα κρίνειν αὐτὰ ἀρκούντως ἕξει»… Και το σπουδαιότερο: Νυν και ενταύθα:

ΤΟ ΔΙΔΑΞΕ και τώρα, τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου 2020 αποφασιστικά, η Ελλάς στην «κρίση του Καστελορίζου», την οποία προκάλεσε η βουλιμία των Τούρκων Κατακτητών:

Το ελλα-δικό μας κράτος, με

(α) το Πολεμικό Ναυτικό,

(β) την Πολεμική Αεροπορία,

(γ) τον Στρατό Ξηράς.

Χωρίς να χρειαστεί να ρίξει ούτε ένα φυσίγγιο.

ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ και σαφέστατα, αυτού του είδους «στρατικοποίηση», είναι το κατεπείγον και το πρώτιστο καθήκον των εν Λευκωσία κυβερνώντων και κομματαρχών:

ΠΡΩΤΟ: Πολεμικό Ναυτικό.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Πολεμική Αεροπορία.

ΤΡΙΤΟ: Στρατός Ξηράς. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ