Αναβαθμισμένα αεροσκάφη Atlantique 2 για τη γαλλική Ναυτική Αεροπορία

Η γαλλική Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών και Ερευνών (DGA) γνωστοποίησε προ 15θημέρου την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αποδοχής των δύο πρώτων εκσυγχρονισμών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και ανθυποβρυχιακού πολέμου Dassault Atlantique 2 (ATL2) στη γαλλική Ναυτική Αεροπορία.

Η αναβάθμιση των αεροσκαφών στη νέα έκδοση Standard 6, όπως ονομάζεται, θα εκτελεστεί ως διαδικασία σε 18 από τα 22 ATL2 που διαθέτει το Γαλλικό Ναυτικό. Στόχος είναι η παραμονή των αεροσκαφών σε υπηρεσία ακόμη και μετά το έτος 2030.

Σημαντικό κομμάτι της αναβάθμισης είναι η αντικατάσταση του συστήματος διαχείρισης πληροφοριών μάχης με νέο εξολοκλήρου ψηφιακό, περιλαμβάνοντας νέους υπολογιστές και νέες κονσόλες για τους χειριστές.

Από εκεί και πέρα αντικαταστάθηκε και το σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης των ηχοσημαντήρων, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιεί και αμερικανικούς αισθητήρες, ενώ εγκαταστάθηκε και νέος πυργίσκος ηλεκτροοπτικών MX-20 της Wescam, πανομοιότυπος με αυτόν που χρησιμοποιείται στα αεροσκάφη P-8A Poseidon. Το τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό συστατικό της διαμόρφωσης “Standard 6” είναι το ραντάρ έρευνας επιφανείας AESA τύπου Searchmaster της Thales.